Često postavljana pitanja

Nocturiglow je prva urinarna boca s integriranim svjetlećim elementima što omogućuje jednostavno i sigurno korištenje čak i u potpunom mraku. Prilagođena je za oba spola budući da u paketu dolazi i nastavak koji omogućuje ugodno i higijensko iskustvo za žene. Ergonomski dizajn sprječava izlijevanje i neugodan miris, a kvalitetan materijal osigurava dugotrajnost i izdržljivost proizvoda.

Proizvod možete naručiti na web stranici www.nocturiglow.com, na brz i jednostavan način. Potrebno je ispuniti Obrazac za narudžbu i upisati sve potrebne podatke. Za narudžbu Vaše Nocturiglow urinarne boce bit će Vam potrebno manje od dvije minute. Plaćanje je moguće izvršiti pouzećem (gotovinom prilikom dostave paketa) ili uplatom na račun putem Internet bankarstva ili općom uplatnicom (u poslovnici banke, poštanskom uredu, u FINI, i sl.). Ukoliko ste prilikom narudžbe odabrali način plaćanja uplatom na račun, na Vašu e-mail adresu stići će podaci potrebni za uplatu, uključujući i broj računa na koji trebate uplatiti iznos narudžbe.

Ne. Proizvod se može naručiti bez registracije, ispunjavanjem Obrasca i upisivanjem potrebnih informacija.

Da. Proizvod je moguće kupiti na R1 račun, ako ga zatražite prilikom ispunjavanja Obrasca za narudžbu. Naknadni zahtjevi za R1 računom neće biti uvaženi.

Troškove dostave plaća Kupac, a iznos dostave je 30kn za Economy te 45kn za Express dostavu. Vaša Nocturiglow urinarna boca bit će dostavljena na adresu unutar 2-4 radnih dana od narudžbe i odabira načina plaćanja pouzećem, a kod odabira načina plaćanja uplatom na račun, rok za dostavu počinje nakon vidljive uplate. Dostavne usluge koriste se od strane trgovačkog društva Mail Boxes Etc. Ukoliko trenutno ne postoji mogućnost isporuke naručenog proizvoda, Kupac će o tome biti obaviješten. U tom slučaju Kupac može prekinuti narudžbu ili pričekati dok proizvod bude ponovno dostupan.

TAO TECH d.o.o. prije svake isporuke proizvoda provjerava ispravnost naručenog proizvoda. Kupac je dužan pošiljku preuzeti i pregledati pred dostavljačem i provjeriti ima li eventualnih oštećenja pošiljke prilikom dostave. Trošak povrata snosi prodavatelj, u slučajevima kada je kupac obavijestio prodavatelja o povratu proizvoda s materijalnim nedostatkom za koju odgovara prodavatelj, a prodavatelj je ponudio da robu koju kupac vraća sam preuzme. U slučajevima jednostranog raskida ugovora o kupoprodaji ili drugim slučajevima povrata, izuzev materijalnog nedostatka proizvoda, kupac u potpunosti sam snosi troškove povrata, umanjenih za 50% ukoliko je obavijestio prodavatelja o povratu, a prodavatelj je ponudio da robu koju kupac vraća sam preuzme.

Trenutno dostavljamo samo na području RH, a u planu nam je uskoro širenje dostavnog područja na inozemstvo.

Kod je potrebno upisati u prostor namijenjen za unos promo koda u Obrascu za narudžbu. Pričekajte da se iznos narudžbe umanji za iznos koda i zatim nastavite na idući korak. U jednoj narudžbi je moguće iskoristiti jedan promo kod. Promo kod nije moguće zamijeniti za novac.

Radno vrijeme korisničke podrške je: ponedjeljak-petak u vremenu od 08h-16h. Možete nas dobiti na broj telefona +385 (0)95 392 2011. Van radnog vremena korisničke podrške dostupni smo na info@nocturiglow.com, gdje ćemo pokušati odgovoriti u najkraćem mogućem roku.