KAKO GA ČISTITI?

Nakon upotrebe boce za uriniranje preporučuje se isprazniti je i očistiti u roku od 24 sata kako se u njoj ne bi stvorile bakterije ili obojane nakupine.

Redovitim održavanjem i odgovarajućim uklanjanjem raznih oblika mikroorganizama može se osigurati sigurna i dugoročna upotreba proizvoda. Taj proces može se izvoditi na različite načine:

Prokuhavanje

Isperite bocu koristeći se toplom vodom i tekućinom za pranje posuđa. U posudi za kuhanje pustite vodu da proključa, a zatim ubacite Nocturiglow u vrelu vodu i ostavite deset minuta pri srednjem intenzitetu topline. Nakon što se voda ohladi, izvadite Nocturiglow i pustite da se potpuno osuši na ručniku ili stalku za sušenje.

Suha sterilizacija ili autoklav

Sterilizacija parom, tj. zagrijavanje u autoklavu, standardni je postupak u većini laboratorija i bolnica. Nocturiglow je prikladan za autoklav i može se sterilizirati dva sata na 140 °C.

Dezinfekcija

Za opću sanitaciju i dezinfekciju može se upotrebljavati dezinficijens za površine i instrumente u obliku granulata ili tekućine. Postupak dezinfekcije opisan je na svakom proizvodu za dezinfekciju koji možete kupiti u bilo kojoj specijaliziranoj trgovini.